Πρόγραμμα Συνοδών

Θεσσαλονίκη City Tour

Κόστος: 45,00€ / άτομο

 

 

Εξερευνήστε την ιστορία 2.300 ετών, μέσα από μια περιήγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Γυρίζοντας στην πόλη, αξίζει να περάσετε μέσα από τα βυζαντινά τείχη απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της Θεσσαλονίκης από τον Πύργο Τριγωνίου (Αλύσεως) που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πόλης. Επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου (5ος αι. μ.Χ.) μια θαυμάσια πεντάκλιτη βασιλική αφιερωμένη στον πολιούχο άγιο πόλης. Εκεί συναντά κανείς εντυπωσιακά βυζαντινά ψηφιδωτά και την Κρύπτη, όπου ο άγιος βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τους Ρωμαίους στρατιώτες. Στο τέλος της περιοδείας, ο ξεναγός μας θα σας οδηγήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

 

Εκδρομή σε Βεργίνα και Νάουσα: Μουσείο Βεργίνας - Αρχαίοι Τάφοι - Οινοποιείο Νάουσας

Κόστος: 65,00€ / άτομο

  Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας αποτελεί μαρτυρία της κληρονομιάς του Μακεδονικού Βασιλείου. Ο χώρος φιλοξενεί τα ερείπια του θερινού παλατιού της βασιλικής οικογένειας, όπου, κατά τα τελευταία χρόνια, ο Φίλιππος Β' δολοφονήθηκε και θάφτηκε. Η ανακάλυψη του τάφου του το 1977, θεωρήθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα του αιώνα. Τα πλούσια και εντυπωσιακά ευρήματα που ήρθαν στο φως προβάλλονται μαζί με τους τάφους τους και τις εκπληκτικές τοιχογραφίες,αλλά και τα σπάνια δείγματα ζωγραφικής από την αρχαιότητα. Μία ώρα οδικώς από τη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Βεργίνα, στο μουσείο της Βεργίνας και στους αρχαίους βασιλικούς τάφους του Φιλίππου, Βασιλιά της Μακεδονίας και πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από εκεί συνεχίζουμε για τη Βέροια με τις πολλές Βυζαντινές εκκλησίες, τα παλιά νεοκλασικά κτίρια όπως το Δημαρχείο και το Δικαστικό Μέγαρο και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην πλατεία Ρακτιβάν. Συνεχίζοντας θα φθάσουμε στη γραφική Νάουσα με το περίφημο καταπράσινο πάρκο του Αγ. Νικολάου, γνωστό για τα τρεχούμενα νερά του και τα πλατάνια του. Θα επισκεφθούμε με ειδικό ξεναγό τις εγκαταστάσεις ενός από τα πιο γνωστά οινοποιεία της Ελλάδας και θα γνωρίσουμε την ιστορία του. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται παρουσίαση, γευσιγνωσία και ένα πλούσιο γεύμα που θα προσφερθεί, συνοδεία ιδιαίτερων κρασιών.

 

*Στο κόστος περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο, ξεναγός, εισιτήρια για αρχαιολογικό χώρο / μουσείο, πλήρες γεύμα με ποτά.